Поредна авария оставя Свищов без вода неясно докога.  Екипите на

...
Поредна авария оставя Свищов без вода неясно докога.  Екипите на
Коментари Харесай

Свищов пак без вода, а минерален извор затрупан с 16 000 тона строителни отпадъци |

Поредна повреда оставя Свищов без вода неразбираемо докога. 

Екипите на ВиК-Йовковци работят, само че няма гаранция по кое време ще бъде отстранена повредата, съобщи кметът на Свищов Генчо Генчев, представен от БНР. Аварирало е оборудването в село Вардим. 

Частите са характерни не могат да бъдат обезпечени толкоз бързо. Винаги обезпечаваме детските заведения и болничното заведение да имат вода, само че казусът още веднъж е сериозен, разяснява кметът.

В града стартира почистване и изследване на сондаж на минерален извор, който е негоден от 40 години. Находището обаче е затрупано с над 16 000 тона строителни боклуци, които са изхвърлени там преди години при построяването на пречиствателната станция за отпадъчни води.

От вторник стартира разчистване и откриване на сондажа, след което ще се направи водочерпене, с цел да се разбере оптималното количество вода, което може да бъде добито.

Минералният сондаж е прокаран през 1977 година и е с дълбочина 1510 метра. По направените тогава изследвания, водата е с температура до 48 градуса. Според хидроекспертите, разкриването на сондажа и подсилване на изкопа ще отнеме почти месец. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР